Pravilnik o zasebnosti za EU

 

Ta pravilnik je bil nazadnje spremenjen 30. novembra 2020.

Kdo smo

SF Express (Europe) Co., Ltd., S.F. Express Co., Ltd. in SF Technology Co. Ltd. (»SF«, »mi«) vedno spoštujemo vašo zasebnost in zaupanje, ki nam ga izkazujete, ko nam posredujete vaše osebne podatke.

Pravilnik o zasebnosti (»pravilnik«) predpisuje, kako zbiramo hranimo, uporabljamo, razkrivamo in na druge načine obdelujemo vaše osebne podatke, zakaj in na kakšni pravni podlagi jih obdelujemo, s kom in za kakšne namene jih delimo, določa tudi vaše pravice in izbire glede uporabe vaših osebnih informacij. Pravilnik velja za našo obdelavo vaših osebnih podatkov, pri čemer je ta obdelava podvržena zakonom o zaščiti podatkov, ki veljajo v Združenem kraljestvu (vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov). Ta pravilnik pokriva našo uporabo osebnih podatkov, ko nudimo izdelke in/ali storitve vam ali vaši organizaciji, ko uporabljate naše uradno spletno mesto ali spletno mesto IBS (»spletno mesto«), naše mobilne aplikacije (če obstajajo) ali katere koli druge kanale ali mobilne možnosti, ki jih ponujamo, ko naročite pri nas ali pridete v stik z nami oz. ko kupite storitve in z nami komunicirate izven spleta (s skupnim nazivom »storitve«). Če karkoli od tega velja za vas, prosimo, da skrbno preberete ta pravilnik. Družba SF bo prikazala ta pravilnik ali povezave do tega pravilnika na spletnem mestu (vključno takrat, ko izvedete svoje naročilo).

»Vi« ste v tem pravilniku vi osebno in/ali vaša organizacija.

SF Express (Europe) Co., Ltd., S.F. Express Co., Ltd. in SF Technology Co. Ltd. sta upravljavec podatkov za vaše osebne podatke, ki jih obdelujeta. Podatki za stik teh podjetij so navedeni v prilogi 1 tega pravilnika.

SF Express (Europe) Co., Ltd. in S.F. Express Co., Ltd. sta skupaj upravljavca podatkov v zvezi z dejavnostmi obdelave, ki jih izvajata, ko vam nudita storitve. Za več podrobnosti glejte prilogo 2 tega pravilnika.

 

Otroci

Po našem najboljšem vedenju ne zbiramo podatkov otrok, mlajših od 18 let, in nape storitve njim niso namenjene. Če ste mlajši od 18 let, nam morda ne boste mogli posredovati kakršnih koli osebnih podatkov ali se registrirali za naše storitve. Če kljub temu želite uporabljati naše storitve, naj vam pri tem pomaga starš ali skrbnik.

Če ugotovite – kot oseba s starševskimi odgovornostmi za otroka – da nam je vaš otrok posredoval osebne podatke brez vaše privolitve, vas prosimo, da se povežete z nami in na vašo zahtevo bomo odstranili osebne podatke.

 

Zbiranje in uporaba podatkov

Zakonske osnove za obdelavo podatkov

Načini zbiranja vaših osebnih podatkov in viri podatkov

Zakonske in druge zahteve

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Informacije, ki jih delimo z drugimi

Kje se hranijo vaši podatki

Vaše pravice

Varnost

Povezave na spletna mesta tretjih oseb

Spremembe tega pravilnika

Kako nas lahko kontaktirate?

 

 

1.       Zbiranje in uporaba podatkov

Zbirali, hranili in uporabljali bomo vaše osebne podatke:

a)       za izvajanje naših poslovnih aktivnosti;

b)       za omogočanje dostopa do našega spletnega mesta in za registracijo/naročanje/nakupe/uporabo naših storitev;

c)       za omogočanje dostopa do in uporabe naših mobilnih aplikacij (kjer so na voljo) (»aplikacije«);

d)       za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti;

e)       za izpolnjevanje vseh namenov, o katerih vas seznanimo, ko zbiramo vaše osebne podatke; in

f)        za izpolnjevanje drugih namenov, ki so podrobneje pojasnjeni v tem razdelku.

V nadaljevanju so pojasnjene vrste informacij, ki jih lahko zbiramo ali prejemamo, kako jih uporabljamo in zakaj jih bomo uporabili.

a)       Registracija računa: da bi lahko ustvarili račun na našem spletnem mestu, vas bomo prosili, da nam posredujete naslednje informacije (v nadaljevanju s skupnim nazivom »podatki o računu«): številko vašega mobilnega telefona, e-poštni naslov, ime računa in geslo računa. Vašo identiteto bomo preverili tako, da vam bomo po e-pošti poslali potrditveno kodo.

b)      Logistične storitve (vključno s carinskimi storitvami): ko naročite dostavo ali ko so nam posredovane vaše informacije, ker ste prejemnik pošiljke, naročene pri nas, bo podjetje SF (ali njegov pooblaščeni poslovni partner, če obstaja) zbiralo vaše podatke za naslednje namene: (i) sprejem in obdelavo naročila; (ii) tiskanje nalepk za pošiljko; (iii) ustvarjanje proforma računov; (iv) sledenje pošiljk na poti h kupcu; (v) urejanje izhodnih carinskih deklaracij; (vi) urejanje vhodnih carinskih deklaracij na Kitajskem; in (vii) dostavo pošiljke na kitajskem. Osebne podatke bomo obdelovali za te namene zajemajo naslednje:

o    imena, naslovi in podatki za stik špediterja in prejemnika;

o    podatki o pošiljki (»podatki tovornega lista«) (te podatke uporabljamo za pošiljanje naročila, izdelavo logističnega tovornega lista, prevzem, razvrščanje, hranjenje in transport pošiljke, izdelavo izvozne ali uvozne deklaracije in dostavo pošiljke);

o    kjer to omogoča ali zahteva zakonodaja, zbiramo podatke o vaši identiteti za preverjanje vaše identitete in pripravo izvozne ali uvozne carinske deklaracije;

o    ime, podatke za stik in vse ostale podatke, ki nam jih lahko posredujete, ko se povežete z nami zaradi pritožbe ali zahteve (če pokličete naš klicni center ali nas kako drugače pokličete po telefonu, lahko snemamo pogovor zaradi urejanja in/ali preprečevanja morebitnih sporov); in

o    če smo prejeli nepravilen ali nepopoln naslov za dostavo, lahko v skladu z zadevnim zakonom dopolnimo in/ali popravimo take podatke o naslovu z uporabo podatkov z vašega preteklega tovornega lista, da se izognemo ponovnemu potrjevanju naslova s špediterjem/prejemnikom in zagotovimo učinkovito dostavo (na ta način se zmanjša tveganje izgube pošiljke zaradi nedostave in/ali zakasnjene dostave in vaša izkušnja s storitvami bo izboljšana).

c)       Podrobnosti o plačilu: Če želite prejeti račun za naše storitve, bomo zbirali tudi naslednje informacije: naslov za pošiljanje računa, davčno številko, e-poštni naslov prejemnika in ostale dodatne informacije v skladu z vašimi zahtevami za izdajo računa, kot so npr. podatki kupca.

d)       Pošiljanje sporočil: Zbiramo podatke o vaši napravi, da vam lahko pošiljamo podatke o poti pošiljke, statusu plačila, kuponih in prodajnih akcijah. V »Nastavitvah« vašega mobilnega telefona ali druge naprave lahko omogočite možnost »Ne moti«, kjer je to mogoče pa v aplikaciji ali na uradnem računu WeChat.

e)       Podpora strankam in poprodajne storitve: Naši predstavniki za podporo strankam in poprodajne storitve lahko uporabljajo podatke o vašem računu in podatke tovornega lista. S tem zagotavljamo varnost vašega računa. Naši klicni center in predstavniki za podporo strankam bodo uporabljali podatke o vašem računu in podatke na tovornem listu za potrjevanje vaše identitete. Ko želite uporabiti našo podporo strankam in/ali poprodajne storitve v zvezi s storitvami, ki jih nudimo, vas bomo prosili za podatke vašega tovornega lista in podatke o poti pošiljke. Po potrebi bomo od vas za odgovor na vaša vprašanja morda potrebovali dodatne informacije.

f)        Ankete: Pri izvajanju anket bomo morda zbirali podatke, ki nam jih posredujete, če se odločite sodelovati v naši anketi (vključno z imenom osebe za stik, imenom podjetja, telefonsko številko osebe za stik, e-poštnim naslovom, informacijami, ki nam jih posredujete v »Poizvedbi za sodelovanje« na uradnem spletnem mestu SF).

g)       Izboljšave naših izdelkov in storitev: Na podlagi podatkov vašega računa in tovornega lista lahko ustvarimo uporabniški profil, da vam lahko nudimo personalizirane storitve in pošiljamo informacije o storitvah, ki bi vas morda zanimale. Kjer je to mogoče, bomo kombinirali informacije, zbrane iz vaših raznih naprav, z namenom izboljšanja naših storitev (npr. da zagotovimo, da bodo ponujene storitve, ki jih nudimo na različnih napravah, skladne med seboj oz. da se bodo dopolnjevale). Da bi vam lahko ponudili personalizirane storitve in izboljšali naše storitve (vključno z izboljšanjem ekspresnega prevzema in dostave ter splošne kupčeve izkušnje), lahko, če zakonodaja to dopušča, tudi kombiniramo in analiziramo podatke na podlagi informacij, ki jih prejmemo od vas (i) preko vaše uporabe naših storitev; ali (ii) iz javno dostopnih virov (kot so uradna spletna mesta državnih organov (npr. ministrstev za gospodarstvo in trgovino, ministrstva za transport, finančnega ministrstva, sodišča)).

h)       Varnost: Zaradi zagotavljanja varnosti naših sistemov (npr. za preprečevanje lažnega predstavljanja (phishinga), za zaščito varnosti vašega računa), kjer to zakonodaja dovoljuje in/ali predpisuje, lahko obdelujemo podatke vašega brskalnika, URL, podatke tovornega lista, informacije o programski opremi ali napravi, ki jo uporabljate. Prav tako zbiramo informacije o vas preko naših varnostnih sistemov (kot so kamere CCTV), ko obiščete naše prostore.

i)        Neposredno trženje: Za promoviranje naših storitev in do obsega, ki ga dovoljuje zakonodaja, lahko izvajamo neposredno trženje vključno s pošiljanjem oglasov in drugih prodajnih informacij, za katere se morda zanimate vi ali vaša organizacija. V ta namen bomo obdelovali podatke, kot so vaše ime, vaše podatke za stik in podatke za stik vaše organizacije, kot na primer vaš službeni e-poštni naslov.

j)        Anonimizacija: V skladu z zadevno zakonodajo lahko anonimiziramo, združujemo ali drugače deidentificiramo vaše osebne podatke (na tak način, da vas ne bo več mogoče identificirati) za izvajanje analitike podatkov in statističnih raziskav ter za pomoč pri izboljševanju naših storitev.

 

2.       Zakonske osnove za obdelavo podatkov

Za obdelavo vaših podatkov potrebuje SF pravno podlago. Pravna podlaga naše obdelave je odvisna od namena obdelave podatkov. Kadarkoli zbiramo ali na kak drug način obdelujemo vaše osebne podatke, počnemo to v skladu z naslednjimi pravnimi podlagami:

a)       Kjer to zahteva zakonodaja, vaše strinjanje s takim zbiranjem in obdelavo (na primer, morda potrebujemo vaše strinjanje, da lahko obdelujemo vaše osebne podatke za dejavnosti neposrednega trženja ali za uporabo tehnologij, kot so piškotki).

b)       Zaradi potrebe po sposobnosti sklenitve pogodbe z vami, kot je na primer vaše strinjanje z našimi Pogoji uporabe in drugimi dogovori.

c)       Za namene naših zakonitih poslovnih interesov in ob upoštevanju, da bomo pretehtali naše potrebe po obdelavi podatkov za določeni namen v primerjavi z vašimi interesi zasebnosti in zaupnosti, vključno z upoštevanjem vaših razumnih pričakovanj, vpliva obdelave in vseh varovalnih mehanizmov, ki so ali bi lahko delovali. V vseh primerih bomo omejevali tako obdelavo za naše zakonite poslovne interese do mere, ki je potrebna za naše namene. Ko obdelujemo osebne podatke na osnovi potrebe po obdelavi za namen zakonitih poslovnih interesov, taki interesi zajemajo:

 1.         promoviranje naših storitev in izboljšanje vaše izkušnje v interakciji z nami;
 2.        razvoj in izboljševanje izdelkov, pri katerih nam obdelava omogoča izboljšave, spremembe, personaliziranje ali na kak drug način izboljšanje naših storitev in komunikacije za dobrobit stranke ter za boljše razumevanje, kako stranke uporabljajo naše storitve;
 3.         notranje organizacijske prenose za administrativne in druge zakonite poslovne namene;
 4.        zaznavanje in preprečevanje prevar;
 5.         obrambo pred oz. vlaganje pravnih zahtevkov;
 6.         izboljšanje naše varnosti, varnosti naših zaposlenih in tretjih oseb (gostov) (vključno s kibernetsko varnostjo ter izboljšanjem varnosti našega omrežja in informacijskih sistemov);
 7.        splošne poslovne dejavnosti in potrebno skrbnost (na primer za razvoj in ohranjanje razmerij z dobavitelji, partnerji in drugimi organizacijami ter njihovimi zaposlenimi); in
 8.        za nudenje storitev vam kot stranki.

d)       Če je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za skladnost z zakonskimi obveznostmi; na primer za predpisane davke in retencije, odgovore na zahtevo državnih uradov (kot na primer sodišč) in carinskih organov za potrebe carinskih deklaracij.

Če želite prejeti več informacij o naših zakonitih interesih za obdelavo vaših osebnih podatkov, se povežite z nami, kot je navedeno v nadaljevanju.

Od vas bomo prejeli podatke (vključno z vašimi osebnimi podatki) tudi v primeru, če uporabljate katero koli drugo spletno mesto ali aplikacijo oz. storitve, ki jih upravljamo mi ali naša poslovna skupina V tem primeru bodo podatki v skupni rabi znotraj poslovne skupine in bodo kombinirani z drugimi zbranimi podatki. Z vami bomo morda komunicirali preko družbenih omrežij.

Ne sprejemamo avtomatskih odločitev, kar ima za vas pomembne pravne učinke. Vendar pa če se to v prihodnje spremeni, vam zagotavljamo, da bo taka odločitev skladna z zadevno zakonodajo in da boste o sprejemu take odločitve obveščeni v skladu z veljavno zakonodajo.

3.       Načini zbiranja vaših osebnih podatkov in viri podatkov

Vaše osebne podatke ali (a) posredujete vi sami (npr. preko našega spletnega mesta oz. uporabe storitev) ali (b) jih prejmemo od tretjih oseb (kot so drugi subjekti v naši poslovni skupini) ali (c) pridobimo jih iz javno dostopnih virov (npr. z interneta, pri registrskem organu Companies House ipd.).

Vaše podatke lahko zbiramo, če nam vi ali vaše podjetje dobavljate izdelke in/ali nudite storitve ali če mi dobavljamo izdelke in/ali nudimo storitve vam ali vašemu podjetju (vključno s primeri, ko opravljamo neposredno trženje); in

Obenem lahko zbiramo vaše osebne podatke iz naslednjih virov:

 •          Posredno in neposredno preko aktivnosti na našem spletnem mestu. Podatki na spletnem mestu se zbirajo samodejno. Hkrati, kot mnogo drugih organizacij, uporabljamo »piškotke«, ki so kratke besedilne datoteke, s katerimi spletno mesto prepozna uporabnikove ponovne obiske, omogoča uporabniku nadaljnji dostop in uporabo spletnega mesta in sledi uporabi spletnih mest, ki jih obišče. Za več informacij si oglejte naš Pravilnik o piškotkih;
 •          S spletnih mest družbenih medijev;
 •          Od strateških poslovnih partnerjev, ki nam pomagajo izvajati določene transakcije in storitve (npr. pooblaščeni preprodajalci, pooblaščeni poslovni partnerji, ki od nas prevzemajo pošiljke, posredniki za kartična plačila, ponudniki plačilnih storitev, družbeni mediji, dobavitelji izdelkov, oglaševalska omrežja, ponudniki analitičnih rešitev ali gostovanja in drugi strateški partnerji).

 

4.       Zakonske in druge zahteve

Kot je pojasnjeno zgoraj, nekatere osebne informacije potrebujemo za izvajanje storitev za vas in če jih ne dobimo, morda določenih storitev ne bomo mogli izvesti ali vam posredovati želenih informacij.

Vaši osebni podatki se lahko obdelujejo tudi, če je to potrebno zaradi razumne zahteve organov pregona ali zakonodajnih organov ali agencij z namenom preiskave, preprečevanja ali ukrepanja v primeru suma na nezakonito dejavnost ali prevaro, za uveljavljanje ali uporabo naših Pogojev uporabe in drugih dogovorov, za zaščito pravic, lastnine ali varnosti podjetij poslovne skupine, strank, kupcev in drugih pri obrambi v pravnih zahtevah. Osebnih podatkov ne bomo izbrisali, če je to pomembno za raziskavo ali reševanje spora ali dokler veljavna zakonodaja dopušča izbris. Podatki se hranijo, dokler zadeve niso v celoti rešene in obstaja zakonita podlaga za izbris.

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujte preko našega spletnega mesta, morajo biti celovite in natančne. Prosimo, upoštevajte, da se bomo povezali z vami zaradi preverjanja vaših osebnih podatkov, če bo to potrebno.

 

5.       Kako dolgo hranimo vaše podatke

Vaše podatke bomo hranili, dokler je to razumno potrebno in za reševanje zahtevkov. Vaše podatke bomo hranili tudi zaradi zakonskih in računovodskih zahtev ali zahtev za poročanje.

Obstajajo tudi določene vrste informacij, kot so na primer davčni zapisi, ki se morajo hraniti določeno časovno obdobje.

V splošnem so kriteriji za določitev obdobja hranjenja naslednji:

 • ali obstajajo pogodbene ali pravne obligacije za hrambo podatkov za določeno obdobje;
 • ali ste nedavno interagirali z nami;
 • ali trenutno teče kak pravni postopek v zvezi s katerim koli poslovnim (ali drugačnim) razmerjem med vami in nami ali ki je v kakršni koli zvezi z nami; in
 • ali obstaja kakršen koli zakon, predpis ali odredba ki določa obdobje hrambe.

Ti kriteriji lahko tudi pomenijo, da bomo prilagodili časovno obdobje hrambe določenih kategorij osebnih podatkov, kot je pojasnjeno zgoraj.

Ko vaših osebnih podatkov ne bomo več potrebovali za zgoraj navedene namene, jih bomo izbrisali.

Naši postopki hrambe z vidika določenih osebnih podatkov so, kot sledi:

Podatki o računu in podatki tovornega lista:

 •          Podatki o vašem računu in informacije glede pravic, interesov in virtualnih sredstev na vašem računu ne bodo več dosegljivi takoj po tem, ko prekličete svoj račun. Vendar pa imajo nekateri kanali naročanja obdobje možnosti preklica (npr. trideset dni), zato bodo podatki izbrisani po poteku tega obdobja. Ko so podatki izbrisani, jih ni več mogoče obnoviti.
 •          Za potrebe vaših povpraševanj se podatki tovornega lista hranijo v sistemih SF trideset dni do šest mesecev (odvisno od kanala naročanja) in lahko preverite informacije o poteku pošiljke na uradnem spletnem mestu SF Express preko špediterja, navedenega na tovornem listu, prejemnikove številke mobilnega telefona ali številke tovornega lista in kanala naročanja (kot je npr. aplikacija SF Express); po poteku tega obdobja bomo odstranili podatke tovornega lista iz osprednih sistemov SF, tako da teh informacij ne bo mogoče prenesti ali do njih dostopati.
 •          Upoštevajte, da bomo potrebovali podatke o vašem računu in podatke tovornega lista za carinske deklaracije. Carinska zakonodaja zahteva, da zadržimo/hranimo te osebne podatke ali del osebnih podatkov. V splošnem je to obdobje 3 do 7 let v odvisnosti od posamezne države in njene carinske zakonodaje. V takih primerih bomo hranili samo osebne podatke, potrebne za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti.

Trženje:

 •          Zadržali bomo kopijo vaših podatkov za stik, če se ne strinjate s sprejemanjem sporočil neposrednega trženja. Vaše podatke bomo dodali na seznam zadržanja, da zagotovimo, da od nas v bodoče ne boste sprejemali sporočil neposrednega trženja. Prav tako ne bomo izbrisali osebnih podatkov, če so pomembni za namen raziskave ali reševanje spora. Podatki se hranijo, dokler zadeve niso v celoti rešene.

Spori:

 •          Če je to potrebno, bomo prav tako zadržali vaše osebne podatke za obdobje možnosti kasnejše vložitve zahtevkov proti nam (v splošnem šest do deset let, odvisno od veljavne zakonodaje). S tem si omogočimo uveljavitev pravic za obrambo pred pravnimi zahtevki, ki jih lahko vložite. V določenih okoliščinah lahko osebne podatke zadržimo za dalj časa, na primer, če korespondenca z vami še poteka ali če obstaja tekoči pravni postopek ali preiskava. Obdobje zadržanja vaših osebnih podatkov je odvisno od trajanja takih zahtevkov ali preiskave in potrebe po zadržanju podatkov, potrebnih za uveljavljanje naših morebitnih pravnih pravic.

Za več informacij o določenih obdobjih zadržanja, ki veljajo za vaše osebne podatke, se povežite z nami preko joeyxie@sf-express.com.

 

6.       Informacije, ki jih delimo z drugimi

V določenih okoliščinah lahko prenesemo vaše osebne podatke tretjim osebam, kot so ponudniki storitev, podjetja poslovne skupine in organi oblasti. Te okoliščine so:

 • Vaše podatke delimo z drugimi članicami naše poslovne skupine z namenom, da vam lahko celotna skupina ponudi kar najboljše storitve. Članice skupine morajo hraniti in uporabljati vaše podatke v skladu s tem pravilnikom.
 • Vaše osebne podatke bomo delili in dostopali do njih iz orodij za analitiko in ponudnikov iskalnikov, če nam bodo pomagali izboljšati in optimizirati spletno mesto in aplikacijo za boljšo personalizacijo vsebin in oglaševanja.
 • Vaše osebne podatke delimo z našimi pooblaščenimi poslovnimi partnerji, preprodajalci, določenimi podizvajalci ali ponudniki storitev, kot so obdelovalci podatkov. Ti lahko za nas obdelujejo podatke, na primer, če uporabljamo ponudnike storitev v oblaku (kot je npr. AWS). Med druge ponudnike storitev štejejo oglaševalske agencije, dobavitelji rešitev IT, specialisti za varnostno kopiranje podatkov in reševanje podatkov po katastrofah, ponudniki e-poštnih storitev in eksterni klicni centri. Naši dobavitelji in ponudniki storitev bodo morali dosegati naše standarde glede obdelave podatkov in varnosti. Podatki, ki jih jim posredujemo, vključno z vašimi podatki, bodo posredovani le v zvezi z izvajanjem njihovih dejavnosti. Vaših podatkov ne bodo smeli uporabljati za noben drugi namen, kot ta, ki je naveden v tem pravilniku.
 • Vaše podatke lahko delimo tudi z izvajalci plačilnih storitev. Pri izvedbi naročila lahko izberete storitev plačila, ki ga ponudi podjetje, povezano s SF ali druga organizacija za plačilne storitve, ki sodeluje s SF (npr. SF Financial, Alipay, WeChat Pay, Unionpay, NetsUnion, v nadaljevanju »Ponudniki plačilnih storitev«) in tem ponudnikom plačilnih storitev bomo posredovali številko naročila SF in znesek transakcije za potrditev podatkov in izvedbo plačila.

V določenih primerih bodo vaši osebni podatki posredovani drugim organizacijam.

 • Če se bomo določili prodati ali prenesti del ali naše celotno podjetje novemu lastniku bodo podatki predani kupcu pod primernimi pogoji glede zagotavljanja zaupnosti:
 • če bo podjetje reorganizirano ali prodano, se podatki posredujejo kupcu, ki lahko nadaljuje z izvajanjem storitev za vas;
 • če to zahteva zakonodaja ali predpis ali če to od nas zahteva organ oblasti – na primer policija ali carinski organi;
 • če smo v pravnem postopku, lahko vaše podatke prenesemo z namenom obrambe zahtevka.

Vaše osebne podatke lahko delimo, če so anonimizirani in združeni, tako da prenehajo biti osebni podatki.

 

7.       Kje se hranijo vaši podatki

Podatke, ki jih zbiramo od vas, lahko prenesemo in hranimo na lokacijah izven Evropskega gospodarskega prostora (EEA, European Economic Area), vključno s Kitajsko, ki nima ustrezne zakonodaje za zaščito podatkov v primerjavi z evropsko zakonodajo. Podatke bo morda obdelovalo osebje izven Združenega kraljestva in/ali EU, ki dela za nas, za katero od naših pridruženih podjetij ali za organizacijo, ki gostuje našo spletno mesto.

Ko prenašamo vaše osebne podatke izven Združenega kraljestva in/ali Evropskega gospodarskega prostora (EEA), bomo izvedli potrebne ukrepe za zaščito podatkov v skladu z veljavno zakonodajo in predpisi. Vendar pa bomo ne glede na razlike v ciljnih državah prenosa podatkov zaščitili podatke na stopnji, ki ne bo nižja od stopnje zaščite podatkov države, v kateri so bili podatki zbrani.

Za prenos podatkov izven Združenega kraljestva in/ali EEA se običajno uporabljajo standardne pogodbene klavzule (SCCs, Standard Contractual Clauses) kot način zagotavljanja prisotnosti ustreznih varoval. Te modelne pogodbe je odobrila Evropska komisija. Če želite pridobiti kopijo SCCs, odobrenih s strani zakonodajalca, se povežite z nami preko podatkov za stik v nadaljevanju.

 

8.       Vaše pravice

V zvezi z vašimi podatki imate določene pravice. Nekatere od teh pravic veljajo samo v določenih okoliščinah. Če želite uveljavljati katero od teh pravic ali se posvetovati o pravicah, se, prosimo, povežite z nami preko joeyxie@sf-express.com.

 • Dostop: lahko nas vprašate, ali obdelujemo vaše podatke in če jih, lahko zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov. Tako lahko dobite kopijo osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, in določene druge informacije v zvezi s tem.
 • Popravek: lahko zahtevate, da popravimo nepopolne ali nenatančne osebne podatke.
 • Izbris: v določenih okoliščinah lahko zahtevate izbris ali odstranitev osebnih podatkov. Obstajajo tudi določene izjeme, ko lahko zavrnemo izbris, na primer, ko potrebujemo osebne podatke zaradi skladnosti z zakonodajo ali v zvezi s postopki.
 • Omejitev: lahko zahtevate, da prenehamo obdelovati določene osebne podatke, na primer, če želite, da se zagotovi natančnost ali razlog za obdelavo.
 • Prenos: lahko zahtevate prenos določenih osebnih podatkov drugi stranki.
 • Ugovor: ko obdelujemo vaše osebne podatke na osnovi zakonitih interesov (ali zakonitih interesov drugih oseb) lahko to spodbijate. Vendar pa bomo morda imeli pravico do obdelave vaših podatkov na osnovi našega zakonitega interesa ali če je to potrebno iz pravnega vidika. Imate tudi pravico ugovarjati uporabi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja.
 • Strinjanje: če obdelujemo vaše osebne podatke z vašim strinjanjem, lahko strinjanje umaknete.

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu v državi članici Evropske unije, kjer imate stalno prebivališče ali kjer je prišlo do domnevne kršitve zakonodaje o zaščiti podatkov. V Združenem kraljestvu lahko vložite pritožbo pri Uradu informacijskega pooblaščenca (Information Commissioner's Office) (Tel: 0303 123 1113 ali preko www.ico.org.uk).

 

9.       Varnost

Vaši osebni podatki so pri nas na varnem. S fizičnimi, tehničnimi in administrativnimi ukrepi preprečujemo nepooblaščeni dostop do ali uporabo vaših podatkov.

 

10.    Povezave na spletna mesta tretjih oseb

Naše spletno mesto, novičke, obvestila po e-pošti in druge komunikacije lahko občasno vsebujejo povezave do in od spletnih mest drugih, vključno z omrežji naših partnerjev, oglaševalcev in drugih podjetij poslovne skupine in/ali do družbenih omrežij, ki vam jih nudi in podpira vaš brskalnik.

Za osebne podatke, ki jih posredujete preko teh spletnih mest, ta pravilnik ne velja in ravnanje z osebnimi podatki s strani takih spletnih mest ni naša odgovornost. Če sledite povezavi do katerega od teh spletnih mest, upoštevajte, da imajo ta spletna mesta svoje pravilnike, ki določajo, kako se vaši podatki zbirajo in obdelujejo ob obisku teh spletnih mest. Za več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov in obdelave podatkov v zvezi s funkcijami družbenih omrežij si oglejte pravilnike subjektov, preko katerih ste se odločili podatke deliti.

 

11.    Spremembe tega pravilnika

Ta pravilnik se občasno lahko spremeni.

Če spremenimo karkoli pomembnega v tem pravilniku (podatki, ki jih zbiramo ali kako jih uporabljamo in zakaj) bomo te spremembe označili na vrhu obvestila in priložili povezavo, ki bo na voljo razumno dolgo po uveljavitvi spremembe.

Ko bo obvestilo objavljeno na našem spletnem mestu, bo samodejno pričelo veljati. Najnovejša različica tega pravilnika preglasi vse predhodne različice.

Če želite dostop do prejšnjih različic tega pravilnika, se, prosimo, povežite z nami.

 

12.    Kako nas lahko kontaktirate?

Če želite več informacij o tem, kako upravljamo z osebnimi podatki, ali vas skrbi, da smo kršili vašo zasebnost in želite vložiti pritožbo, vas prosimo, da se obrnete na nas, kot je navedeno v nadaljevanju. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da razrešimo vašo pritožbo.

Če imate kakršna koli vprašanja o tem pravilniku, se obrnite na nas:

E-poštni naslov: joeyxie@sf-express.com,

Naslov: 4th Floor Imperial House, 8 Kean Street, London, United Kingdom, WC2B 4AS.

 

Priloga 1

Podatki za stik upravljavca podatkov v zvezi s tem pravilnikom

 

SF Express (Europe) Co., Ltd.:

Naslov: 4th Floor Imperial House, 8 Kean Street, London, United Kingdom, WC2B 4AS.

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas:

E-pošta: joeyxie@sf-express.com

 

顺丰速运有限公司

S.F. Express Co., Ltd.:

Naslov: 中国深圳市高新技术产业园区南区学府路深圳市软件产业基地,邮编:518054                 

Shenzhen Software Industry Base, Xuefu Road, Hi-tech Industrial Park South, Shenzhen, 518054, P.R. China

Če imate kakršna koli vprašanja za S.F. Express Co., Ltd., se obrnite na nas preko zgoraj navedenih podatkov za stik.

 

顺丰科技有限公司

SF Technology Co., Ltd.:

Naslov: 中国深圳市高新技术产业园区南区学府路深圳市软件产业基地,邮编:518054                

Shenzhen Software Industry Base, Xuefu Road, Hi-tech Industrial Park South, Shenzhen, 518054, P.R. China

Ime in podatki za stik predstavnika podjetja SF Technology Co. Ltd.:

Ime: SF Express (Europe) Co., Ltd.

Podatki za stik: joeyxie@sf-express.com

Če imate kakršna koli vprašanja za SF Technology Co., Ltd., se obrnite na predstavnika preko zgoraj navedenih podatkov za stik.

 

 

Priloga 2

Odgovornosti v zvezi z združenim upravljanjem podatkov

 

SF Express (Europe) Co., Ltd. ("SF UK") in S.F. Express Co., Ltd. (»SF China«) sta združena upravljavca podatkov v zvezi z aktivnostmi obdelave, ki jih izvajata pri izvajanju storitev za vas. To pomeni, da lahko podjetji skupaj določata namen in sredstva obdelave vaših osebnih podatkov.

 

Spodnja preglednica prikazuje dogovor, sklenjen med SF China in SF UK kot združenima upravljavca podatkov, vključno z razdelitvijo odgovornosti za to, kdo je pristojen da vam zagotovi informacije o tem, kako in zakaj obdelujemo vaše podatke in kdo je odgovoren za obdelavo zahtevkov z vaše strani.

 

 

Odgovornosti

 

Odgovorno podjetje

Sestavljanje pravilnika o zasebnosti

Obe podjetji

 

Odgovarjanje osebam, katerih podatki se obdelujejo (vključno z individualnimi zahtevki oseb)

 

SF UK

Obveščanje oseb, katerih podatki se obdelujejo, o kršitvah osebnih podatkov

 

SF UK

Kontaktna točka za poizvedbe oseb, katerih podatki se obdelujejo

 

Glejte prilogo 1